Klar - parat - skolestart

Dato: 10-04-2014

Af Lone Hammer Sørensen, Randers Amts Avis
Foto: Pernille Bering

Det at stå på hænder og faktisk være i stand til at bære sin egen vægt, er langt fra alle børn i fem-årsalderen, der kan. Som en tsunami strømmer drengene ud af gymnastiksalen med kurs mod deres sko ude på gangen.

De har fået at vide, at de skal tage strømperne af og lægge dem i skoene. Under vild løb og hujen får drengene klaret sagen, og de når lige væk i tide til at pige-tsunamien kan komme til. De skal også af med strømperne. »Det hedder ikke sokker, det hedder strømper,« kommer det alvorligt fra en lille purk, mens de voksne smiler af en lille pige, der godt nok har smidt strømperne, men i stedet er stukket i ballarina-skoene.

Vi er på Søndermarkskolen i Vorup, hvor Randers Gymnastiske Forening (RgF) er i gang med at give førskolebørn motion og samarbejdsøvelser. Strømperne skal af, så børnene ikke glider på redskaberne og gulvet. Det virker Det er anden gang førskole-børnene er samlet, og det er blevet en realitet med de penge, som Rotarys sæbekasseløb kører ind en gang om året på Østervold. Omkring 100.000-110.000 kroner kører Grand prix’et ind, og nogle af pengene går til Red Barnets familieoplevelsesklubber, mens andre altså går til at hyre RGF som entreprenør på at få førskolebørnes motorik sat under lup på udvalgte skoler i Randers Kommune.

Under mottoet børn hjælper børn, bliver der gået til den med klar, parat, skolestart, hvor børn, der ikke alle kender hinanden endnu bliver forberedt til at være sammen med andre børn, lytte efter, tie stille og i det hele taget motiveres til at lære.